Skip to main content

Cursus: Over gescheiden opvoeden

By 5 april 2015januari 13th, 2018Kinderopvang

Altijd ouders

Dagelijks worden er bij Centrum Jeugd & Gezin echtscheidingsgerelateerde vragen gesteld. Vragen die te maken hebben met ‘plannen om te gaan scheiden’, ‘afspraken rond scheiding’ en ‘samengesteld gezin’.

Informatie en adviesmedewerkers van Centrum Jeugd & Gezin zetten met ouders vragen op een rij, luisteren naar dilemma’s en ondersteunen waar nodig. Dat kan middels het geven van informatie (artikelen, brochures, website tips en adviesgesprek), een themabijeenkomst of cursus.

Gescheiden ouders zijn geen partners meer, maar voor altijd samen ouders van gezamenlijke kinderen.

Over gescheiden opvoeden

Naar aanleiding van alle vragen bij Centrum Jeugd & Gezin Maasland maakten wij een kaart met algemene tips voor gescheiden ouders. Bij deze een paar van deze tips:

  • Maak geen ruzie in het bijzijn van je kind en spreek niet over details waar je kind niets mee kan.
  • Zorg ervoor dat je kind geen keuze hoeft te maken tussen jullie als ouders en van beide mag houden.
  • Zorg voor rust en regelmaat en houd rituele in stand.
  • Kijk naar wat je zelf kunt doen om het voor je kind zo goed mogelijk te laten verlopen.

Deze opvoedkaart kun je gratis meenemen bij Centrum Jeugd & Gezin in Oss. In april sturen we de kaart ook gratis naar je op. Klik HIER om de kaart aan te vragen.

KIES gescheiden opvoeden

Een echtscheiding heeft een grote impact op je leven. Je vertrouwde basis valt weg. Er is pijn, verdriet en soms boosheid. Maar bovenal zijn er je kinderen. Hoe gaan zij om met hun verdriet en onzekerheid? Wat betekent de scheiding voor hen? En hoe kun je je kinderen steunen in deze tijd?

Tijdens de cursus “KIES gescheiden opvoeden” gaat de KIES coach in op gevolgen van scheiding voor kinderen van verschillende leeftijden. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Hoe verwerkt het kind de scheiding?
  • Ontwikkelingsfasen en reacties van kinderen.
  • Tips voor ouders.

3 bijeenkomsten, deelname is gratis. Meer informatie & aanmelden