Skip to main content

Kinderopvang baby (0-2 jaar):
‘De liefste babyleidsters staan klaar
om jullie te helpen’

Je bent een trotse nieuwe ouder met een klein wondertje. Je baby begint te groeien, het ouderschapsverlof is ten einde gekomen, je gaat weer aan het werk en je hebt opvang nodig. Hoe ga je nu verder? Na de geboorte kan het moeilijk zijn om je kindje ergens anders onder te brengen. De gedachte dat iemand anders voor je kindje gaat zorgen is niet altijd even makkelijk. Onze leidsters staan voor je klaar om je kindje de beste zorg, liefde en aandacht te geven.

olifant animatie artwork

Zo weet je wat jou baby te wachten staat

Wanneer je jouw kind bij kindercentrum de Ark brengt kun je het volgende verwachten. Bij binnenkomst staat een van de vaste leidsters van de ‘Rupsjes of Vlinders’ klaar voor een warme overdracht. Ze bespreken dan onderwerpen als slaapritme en voeding zodat ze weten hoe het met je kindje gaat. We kunnen dan met bepaalde zaken rekening houden en zo zal je kindje zich sneller bij de Ark thuis voelen en gemakkelijker wennen.

Om niets van de verschillende ontwikkelingsfases van je kind te hoeven missen is goede communicatie tussen jou en de leidster belangrijk. Voor de overdracht en foto’s houden we je o.a. op de hoogte via onze ouder-app.

Hier vind je informatie over het verloop van de dag, foto’s en eventuele bijzonderheden. Zo ben je altijd op de hoogte hoe het met je kind gaat en wat hij/zij die dag heeft gedaan.

Om het half jaar houden we de ontwikkelingen van je kind bij via de KIJK!. Het is een observatiemethode om de ontwikkeling van je kind in kaart brengen. We observeren de volgende ontwikkelingsgebieden: omgaan met zichzelf, omgaan met anderen, spraak- en taalontwikkeling, grote motoriek, kleine motoriek en de cognitieve ontwikkeling. Tussentijds wordt er door de mentor van je kind ook een schriftelijk verslag gemaakt.

Een vertrouwd dagritme helpt je baby

Doordat we gebruik maken van dagritme brengen we structuur in de dag. Dit helpt je kind om zich veilig en vertrouwd te voelen. Om de kinderen al op jonge leeftijd bekend te maken met taal word er veel voorgelezen, zowel in de leeshoek als aan tafel. Verder worden er verschillende activiteiten aangeboden zoals: muziekactiviteiten, knutselactiviteiten, leesactiviteiten en activiteiten gericht op de motoriek. Met de fruitmoment zingen de kinderen een dank-liedje om God voor het eten te bedanken en na het brood eten lezen we een verhaaltje uit de kinderbijbel voor. Dagelijks spelen de kinderen buiten of gaan we wandelen naar bv de kinderboerderij.

Dagritme babygroep

 • 9.30 uur fruit, thee en peperkoek,
 • 11.30 uur boterham en melk,
 • 14.30 uur fruit/ groente, thee, biscuit/soepstengel/rijstwafel,
 • 16.30 uur groente (zelf meenemen) en water. (Tot de 1 jaar houden we het eet- en drinkritme van thuis aan)

Slaaptijden

 • Na het beide fruitmomenten 10.00 uur en 15.00 uur,
 • Na het brood eten rond 12.15 uur,
 • Tot de 1 jaar houden we het ritme van thuis aan,
 • Tot 1,5 jaar oud slapen de kinderen in een slaapzak, daarna dragen ze een pyjama.

De liefste babyleidsters

Je bent een trotse nieuwe ouder met een klein wondertje. Je baby begint te groeien, het ouderschapsverlof is ten einde gekomen, je gaat weer aan het werk en je hebt opvang nodig. Hoe ga je nu verder? Na de geboorte kan het moeilijk zijn om je kindje ergens anders onder te brengen. De gedachte dat iemand anders voor je kindje zorgt kan moeilijk zijn. Onze leidsters staan voor je klaar om je kindje de beste zorg, liefde en aandacht te geven.

Leidster Kinderopvang Babygroep

Anouk

Leidster Rupsjes

Leidster Kinderopvang Babygroep

Inge

Leidster Rupsjes

Leidster Kinderopvang Babygroep

Nella

Leidster Rupsjes

Leidster Kinderopvang Babygroep

Lobke

Leidster Vlinders

Leidster Kinderopvang Babygroep

Anne

Leidster Vlinders

Leidster Kinderopvang Babygroep

Evy

Leidster Vlinders

De babyruimte is met zorg ingericht

De opvangruimte van de baby-groep is met zorg ingericht. In de ruime lokalen vind je een gezellige leeshoek, knuffels en veilige speelkussens. Het speelgoed staat op ooghoogte zodat de kinderen er zelf bij kunnen. Er is een plek waar iedere ochtend liedjes worden gezongen. Er zijn hoge boxen waar de kleinste kinderen een plekje voor zichzelf hebben om te spelen of te kijken. Wanneer de kinderen moe worden kunnen ze in alle rust een dutje op de slaapkamer doen. Elk kind heeft daar haar eigen bed.

Extra informatie kinderopvang baby (0-2 jaar)

Praktische Informatie babygroep

 • De Rupsjes (16 plekken van 0-26 maanden)
 • De Vlinders (8 plekken van 0-26 maanden)
 • Exclusieve babyspeelplaats 100m2
 • Inclusief Pampers, broodmaaltijd, fruit en drinken
 • Exclusief flesvoeding en warme maaltijd

Wat kost de kinderopvang?

Tarief kinderopvang

Rechtstreeks contact

Rupsjes
rupsjes@kindercentrum-ark.nl
0412-641154 (Rupsjes #4)

Vlinders
vlinders@kindercentrum-ark.nl
0412-641154 (Vlinders #3)

Maak een afspraak voor een rondleiding of meld je kind aan!

Plan je rondleiding en proef onze sfeer! Wij laten je graag zien hoe een dag op de babygroep van de Ark eruitziet.
Ben je al helemaal overtuigd dan ben je klaar om je kind aan te melden. Via de knop hieronder ga je naar de inschrijfpagina.

1. Bel voor een rondleiding2. Je kind aanmelden

De website van Kindercentrum de Ark maakt gebruik van cookies. Cookies zorgen ervoor dat onze website goed functioneert.